3 motive pentru care simti ca ai mereu pofta de mancare

Desi abia ai mancat te gandesti deja ce sa mananci la urmatoarea masa?  Astazi povestim putin despre principalele motive.

Trebuie sa intelegi ca foamea este cel mai puternic mesaj chimic pe care corpul il trimite catre creier. O persoana n-ar trebui sa se simta infometata imediat ce s-a ridicat de la masa. Nici luarea unei gustari nu este solutia.

Lucrul acesta dovedeste ca senzatia de foame poate exista chiar si cand nu-i nevoie de hrana.

3 motive pentru care simtim foame, desi abia am mancat :

  1. Oboseala – cu cat dormi mai putin, cu atat vei simti o pofta de mancare mai mare. Incearca sa te odihnesti 7 sau 8 ore pe noapte si vei observa o imbunatatire in ceea ce priveste controlul apetitului.
  2. Lipsa de activitate – cand nu ai activitate creierul poate considera mancatul o idee buna. Astfel, cand nu ai ceva de facut si simti aceasta senzatie, citeste o carte, uita-te la un film si bea un pahar cu apa.
  3. Corpul este deshidratat – corpul poate confunda deseori deshidratarea cu foamea. Nu uita sa bei 6 sau 7 pahare de apa /zi . Daca abia ai mancat si simti ca tot ti-e  foame , bea un pahar de apa si s-ar putea sa vezi ca senzatia de foame dispare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top