Nutritie pentru SARCINA

Mitul conform caruia femeile gravide trebuie sa manance cat pentru doua persoane, reprezinta un lucru inteles complet gresit. Femeia are nevoie atat in perioada de sarcina, cat si-n perioada de alaptare de un regim sanatos si echilibrat, ceea ce va influienta dezvoltarea si sanatatea fatului.

In aceasta perioada este vorba mai mult calitatea alimentelor si mai putin cantitatea acestora. Alimentele consumate trebuie sa fie bogate in nutrienti. Alimentatia trebuie sa fie echilibrata, alimentele sa satisfaca necesarul nutritional al mamei, cat si al copilului.

Poftele din timpul sarcinii, dorinta de nestapanit pentru anumite alimente, uneori nesanatoase, reprezinta nimic altceva decat lipsa anumitor nutrienti. Centru Smart vine in intampinarea mamicior cu sfaturi si diete sanatoase, pline de nutrienti, atat pe parcursul celor 9 luni de sarcina, cat si pentru perioada alaptarii.

Programul pentru perioada de sarcina si de alaptare reprezinta intalniri saptamanale in care vom analiza juranalul alimentar si vei invata ce inseamna o alimentatie plina de nutrienti. Te vei astepta sa consumi legume, cereale integrale, legumnoase si fructe. 

Lichidele sunt importante, preferabil apa sau ceaiurile de fructe. Nu in ultimul rand consumul de peste bogat in grasimi.

Inca mai ai intrebari?

Discuta acum cu expertul nostru in nutritie si vei primi rapid raspuns la toate intrebarile.

Scroll to Top